- 300 dag świeżego szpinaku
- 2-3 ząbków czosnku
- zielona pietruszka
- 100 dag sera feta
- oliwa
- masło
- 2-3 jaj
- łyżka mąki
- 1/3 szklanki mleka
- gałka muszkatołowa
- pieprz, sól
Wykonanie
- na patelni rozgrzać oliwę z masłem
- wrzucić drobno posiekany czosnek i pietruszkę
- szpinak dobrze wypłukać i pozbawić ogonków
- tak przygotowane liście porwać na kawałki i dodać do czosnku i pietruszki
- doprawić gałką muszkatołową i pieprzem
- smażyć jeszcze 2-3 minuty
- dodać rozdrobniony ser feta, wymieszać
- raczej nie solić, bo ser feta jest wystarczający słony
- odstawić nadzienie
- jajka zmiksować z mlekiem, mąką i odrobiną soli
- usmażyć omlet na maśle wymieszanym z oliwą
- kiedy zetnie się górna warstwa omletu, nałożyć farsz ze szpinaku i złożyć na pół
- zapiec
- przed podaniem posypać zieloną pietruszką
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz