Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku
- 3 jaja
- 150 g twarożku
- 250 g upieczonego łososia
- sól, cukier, pieprz
- łyżka oliwy czosnkowej
Przygotowanie:
- szpinak udusić z oliwą, solą, pieprzem i cukrem
- gotowy szpinak ostudzić, dodać żółtka i zmiksować
- łososia upiec w folii lub usmażyć
- obić na sztywno białka z dodatkiem soli
- wymieszać szpinak z białkami
- małą blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć na nią szpinak
- masę szpinakową piec w piekarniku (góra/dół) w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut
- po upieczeniu, blaszkę z zawartością przykryć i pozostawić do wystygnięcia
- wyjąć szpinakowe ciasto razem z papierem z blaszki i posmarować je twarożkiem
- na twarożek wyłożyć rozdrobnionego łososia
- całość zwinąć w roladę i wstawić na godzinę do lodówki
- jak rolada stężeje, pokroić ją w dość grube plastry i podawać skropioną cytryną
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz