środa, 4 marca 2015

ZUPA SELEROWA

Składniki:
  • 1 ćwiartka kurczaka
  • marchew
  • seler
  • seler naciowy
  • jogurt lub śmietana
  • ziele angielskie, liść laurowy, ostra papryka, zioła prowansalskie, sól
Przygotowanie:
  • mięso włożyć do zimnej wody z przyprawami
  • wody powinno być tylko tyle, by przykryła wszystkie składniki
  • dodać pokrojone w dużą kostkę warzywa
  • gotować zupę na wolnym ogniu do miękkości mięsa
  • ugotowaną ćwiartkę kurczaka pozbawić kości i podzielić na małe kawałki
  • wyjąć ziele angielskie i liść laurowy
  • zupę zmiksować
  • do miseczki włożyć część pokrojonego mięsa i wlać zupę
  • na wierzch włożyć łyżkę jogurtu lub śmietany

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz