Składniki
· 20 dag twardego, żółtego sera
· 2 jabłka
· 2 pomarańcze
· 10 dag orzechów nerkowca
· świeża mięta
Dressing
· 6 łyżek jogurtu naturalnego
· 1 cytryna
· 2 łyżki musztardy
· 2 łyżki oliwy lub oleju
· sól, cukier
· pieprz
· ząbek czosnku
Przygotowanie
· ser pokroić w paseczki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach
· jabłka obrać i pokroić w cieniutkie plasterki
·pomarańcze sparzyć, dobrze zetrzeć z nich wosk i zetrzeć z nich skórkę
· obrać z białej błony i wyfiletować (ale to dla cierpliwych)
· wymieszać pokrojone w plasterki jabłka, fileciki z pomarańczy, orzechy i ser
·polać dressingiem i posypać listkami mięty i skórką pomarańczową
·polać dressingiem i posypać listkami mięty i skórką pomarańczową
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz